Vår Historie

Vår Historie

For 300 år siden, i 1706 kjøpte Thomas Twining et kaffehus ved Devereux Court på The Strand i London Storbritannia. Beliggenheten var perfekt og han døpte kaffebaren "Master Tom´s Coffee House".

London hadde på den tiden over 2000 kaffehus, så konkurransen var beinhard. For å trekke kunder og skille seg ut ,begynte Twining å servere te som en nyhet. Dette slo meget godt an og blant stamgjestene var det advokater, akademikere, leger og forfattere.

På denne tiden var te ekstremt dyrt. Det var husets frue som stod for innkjøp av teen og hun oppbevarte den i et spesielt teskrin med lås. Thomas henvendte seg derfor spesielt til Londons damer. Madamene ble båret i elegante bærestoler til Thomas´ butikk, hvor de sendte inn sine lakeier for å gjøre innkjøpene. Det var utenkelig at en dame skulle sette sin fot i et kaffehus, som ble betraktet som herreklubber.

 Snart solgte Thomas mer løsvekt-te enn brygget te, og åpnet derfor sin første te- og kaffebutikk på 216 The Strand, hvor butikken fortsatt ligger den dag i dag.