Blanding av Te

Blanding av Te

Twinings dyktige tesmakere trener i 5 år før de reiser rundt i verden til de tusenvis av plantasjene som finnes og velger ut de perfekte tebladene som brukes i våre teblandinger. Ettersom ingen avling er lik, selv om den kommer fra samme plantasje, er kunsten å blande te utrolig kompleks og krevende for at din kopp med te skal ble perfekt.

Twinings er også en av få te-produsenter som blander sine egne urte- og fruktingredienser. Gjennom å kontrollere alt som brukes i våre teer, kan vi forsikre deg om at våre oppskrifter er unike.

Først tester tesmakerne litt fra hvert parti, for å kunne kjenne kvalitet, smak og farge. Teen som blir valgt ut blandes og gjøres i stand til ytterligere prøvesmakinger. Så sammenlignes den nye blandingen med en prøve fra Twinings tidligere blandinger. Twinings er kompromissløs i jakten på den perfekte blandingen som gjør at din kopp te alltid smaker likt, år etter år.

På bryggestadiet lager vi opp til 30 forskjellige prøver fra våre teblandinger med ferskt vann og koker alltid i kobberkjele. Bladene blir trukket i vannet i akkurat 6 minutter, hvor væsken så blir helt over i en skål for prøvesmaking.

Til slutt undersøker våre tesmakere tebladene både våte og tørre. De bedømmer bryggets farge og klarhet, for så å smake på hver eneste prøve med hjelp av spesielle skjeer slik at de kan dra væsken bakover i munnen, opp mot gommen, der smak og lukt møtes. Det er her alle årene med erfaring kommer til sin rett. Våre tesmakere kan identifisere opprinnelse, hvor høyt teen har vokst og jordsmonn på hver prøve, noe som hjelper dem å oppdage det minste fravik fra den originale blandingen.

Hos Twinings er den høye kvaliteten den samme på all te, løsvekt som tepose.