Te & Helse

Te & Helse

Twinings te er blandet på en god og skånsom måte både for smakens og kroppens skyld!

Antioksidanter

Te er en god kilde for antioksidanter- mer presist flavonoid antioksidanter som du også finner naturlig i mange frukt og grønnsaker.

Sammen med andre antioksidanter som vitamin C, vitamin A og klorofyll, kan flavonoid antioksidanter bidra til å holde kroppens celler og vev sunt ved å beskytte mot frie radikaler. Alle levende organismer gir fra seg frie radikaler som er en nødvendighet for kroppen vår, er et overflod av disse ødeleggende for celler og DNA i kroppen.

Kalorifattig

Te inneholder få kalorier og kan derfor nytes oftere enn mange andre 'nytelser'. Kaloriinnholdet varierer fra tetype til tetype, og vil fortløpende oppdateres på denne siden.

Effekten av koffein på kroppen

En kopp Twinings sort te inneholder gjennomsnittlig halvparten så mye koffein som en kopp kaffe. De fleste anerkjente helseorganisasjoner mener at et moderat inntak av koffein tilsvarer seks kopper te om dagen- altså 300 mg daglig.

Fordi koffein er stimulerende, føler mange mennesker at en kopp te er oppkvikkende. Forskning antyder at en av bivirkningene av koffein kan være at det reduserer risikoen for å utvikle demens.

En ulempe med koffein er at det kan forhindre opptaket av jern i kroppen, noe som kan lett forhindres ved å unngå å drikke te sammen med måltider.

Twinings tilbyr også flere velsmakende koffeinfrie tevarianter som blant annet Earl Grey Koffeinfri, Kamille, Kamille og Honning, Sitron og Ingefær, Jordbær og Mango.